luni, 27 februarie 2012

Horoscop Urania 26 februarie-3 martie 2012

Horoscop Urania Aspecte Generale

Săptămâna cuprinsă între 26 februarie şi 3 martie prezintă câteva elemente de noutate. Acestea dau o particularitate celor şapte zile pe care le analizăm, transformând săptămâna viitoare într-una dinamică şi, cu siguranţă, una plină de provocări.
Primul element care ne atrage atenţia este legat de traseul planetei Mercur care în ziua de 2 martie intră în semnul Berbecului. Va rămâne în mişcare directă în acest semn zodiacal până pe 18 martie, când va intra în mişcare retrogradă. Mişcarea retrogradă va fi atât de puternică şi de îndelungată încât pe 5 aprilie Mercur se va regăsi la 23 de grade zodia Peştilor în care se află în prezent.

Între 2 şi 5 aprilie se vor reedita o serie de elemente care ţin de comunicare, transmitere de informaţie, percepţie, dialog sau reînnodare a unei colaborări care s-a pornit, care a fost declanşată în această perioadă şi care va rămâne într-un moment, după 18 martie, nefinalizată. Va fi ca şi cum ceva se opune, ceva se interpune.

De foarte multe ori cei care vor fi vizaţi de acest context astral nu vor ştii de unde provine această întârziere, această neputinţă sau această încetinire neobişnuită a unor evenimente. Explicaţia, una dintre ele, este din punct de vedere astrologic reintrarea planetei Mercur în zodia Peştilor care difuzează, diluează şi face ca foarte multe evidenţe să devină confuze. Multe dintre lucrurile foarte clare până mai ieri devin de neînţeles, ambigui, alambicate, complicate, uneori chiar absurde.

De aceea, multă lume va intra în panică, se va speria sau va avea impresia că se află în faţa unei situaţii inconsistente pe care nu o poate coordona, înţelege sau cuantifica. După 17 aprilie Mercur va intra în mişcare directă, va reveni în Berbec şi îşi va continua traseul. În acest fel abia în a doua parte a lunii aprilie Mercur îşi va găsi vocaţia pe care o are în mod obişnuit ori de câte ori traversează acest semn.

Pe de altă parte trebuie să subliniem faptul că dacă tranzitul planetei Mercur prin Peşti era destul de păcătos, pentru că aducea, aşa cum v-am explicat săptămânile anterioare, destul de multă dependenţă de factorul emoţional, sentimental şi ideatic, acum Mercur este subjugat unei voinţe şi unei ambiţii ori orgolilor şi vanităţilor care sunt corespondente şi direct legate de vibraţia semnului zodiacal Berbec.

Astfel că, dacă în Peşti Mercur era lent şi slab ca forţă de impact şi de reacţie, în Berbec capătă exact opusul, hiperreacţie. De aceea, începând cu ziua de 2 martie, când Mercur va intra în Berbec, până pe 18 martie, vom avea şaisprezece zile de impact astral care îşi va pune amprenta asupra gândirii noastre. O serie de persoane se vor pripi, nu vor fi foarte atente cum vorbesc, cum se exprimă, cum rostesc, cum pronunţă sau cum calculează.

Multe dintre procesele logice şi matematice sau toate procesele de gândire în ansamblu sunt viciate de această grabă, de nestăpânirea de a termina cât mai repede un element care poate să fie o comunicare, o temă sau, pur şi simplu, un factor de gândire. Toate aceste precipitări nu sunt justificate. De cele mai multe ori este vorba de o efervescenţă, de un tremolo, de o nerăbdare, “Gata! Să facem totul cât mai repede, să terminăm lucrul”, dar el se termină, dar se termină de cele mai multe ori prost, vicios sau superficial.

De fapt, superficialitatea este elementul care dă cel mai mult factor negativ acestui tranzit. Mercur în Berbec este opoziţie care nu-i avantajează nici măcar pe Berbeci. Ba, dimpotrivă, pe aceştia, zic eu, îi vulnerabilizează, cred că, mai tare din întregul zodiac, pentru că accentuează laturile care ar trebui controlate, care ar trebui inhibate sau care ar trebui chiar negate în construcţia intrinsecă a unui Berbec.

În felul acesta Mercur ar putea să le dea unora dintre cei care s-au născut în acest semn zodiacal de foc o plăcere deosebită în a vorbi, dar a vorbi cu o tentă agresivă, în a ataca prin cuvinte, evident, a jigni, a aduce acuzaţii de cele mai multe ori nefondate, exagerate şi disproporţionate. Tonul este de cele mai multe ori ridicat şi felul de exprimare este unul simplist, brutal şi neşlefuit. În comunicare amprenta pe care o pune acest tranzit este una a rapidităţii, cât mai repede, cât mai simplu, ca să se pună capăt unei etape, aşa cum spuneam adineauri.

Ceea ce se va întâmpla după 18 martie, când Mercur va intra în mişcare aparent retrogradă, este de natură să imprime tuturor acestor procese cognitive sau de comunicare un lent mai atenuat, o mişcare scăzută, înfundată, difuză, aşa cum explicam la început, permiţând multora dintre nativi să analizeze ceea ce s-a întâmplat să constate o serie de erori şi, mai ales, să efectueze corectările necesare unui proiect, unui dialog, unui demers sau unei pregătiri personale.

Planeta Mercur, fiind o planetă personală, este importantă pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă şi de pregătire, şi în acest context, în acest tranzit el poate să ridice destul de multe obstacole, de neînţelegere prin nerăbdare, de proastă comunicare prin abaterea atenţiei sau prin interese marcate de egoism sau concentrate pe propria persoană, care nu îl mai lasă pe câte un nativ să fie atent faţă de nevoile celuilalt sau să fie atent cu problemele celuilalt.

În acest context putem spune că odată cu ziua de 2 martie, până la sfârşitul lunii aprilie, Mercur nu este aliatul nostru. Ziua de 3 martie este marcată de două ipostaze astrale care ar trebui să fie ţinute foarte bine minte. Mai întâi este o opoziţie între Soare şi Marte la 13 grade. Soare la 13 grade Peşti, Marte la 13 grade Fecioară este o combinaţie negativă. Îi afectează deopotrivă pe cei care s-au născut în Peşti şi în Fecioară, dar printr-o anume rezonanţă şi corespondenţă îi priveşte, uneori poate chiar mai mult decât ar fi indicat, pe cei care s-au născut în Gemeni şi Săgetător.

În aceeaşi zi se mai produce opoziţie la grad perfect între Saturn la 28 de grade Balanţă şi Venus la 28 de grade Berbec. O confruntare între pământ şi apă şi o a doua confruntare între foc şi aer.

O stea pentru fiecare

Aceleaşi stele fixe care au operat în conjuncţie cu planetele săptămâna trecută vor funcţiona în acelaşi registru şi săptămâna viitoare. Este vorba de Facies, Deneb Adigue, Antare, Aldebaran, Hamal şi Schedir, care se raportează la Pluton, Chiron, nodurile nord şi sud şi Luna neagră. Elementul de noutate îl introduce perechea de stele fixe Schedir şi Hamal, care începe să facă din aceste zile conjuncţii şi cu Jupiter, care s-a apropiat el însuşi de Luna neagră.

Aşadar, la aproape 8 grade Taur avem de-a face cu o conjuncţie Jupiter-Lună neagră şi cu o dublă conjuncţie a acestor două stele fixe. Această pereche de stele fixe accentuează o latură volitivă, puternică în orice fel de demers, în ceea ce le priveşte pe femei le face mai autoritare şi mai dornice să controleze tot ceea ce se petrece în preajma lor. Hamal accentuează o altă latură, şi anume dorinţa fiecăruia de a-şi găsi drumul propriu sau calea şi metoda firească şi cât mai eficientă de a acţiona.

Facies, alături de Pluton, se ipostaziază într-un constructor de relaţii care nemulţumesc, victimizează sau aduc încurcături, complicaţii, blocaje şi suferinţă. Cele mai bune ipostaze le aduce perechea Antares-Aldebaran, ambele stele legate de noţiunea de succes, ideea de a învinge, a dărâma obstacole şi a ajunge la un echilibru sau chiar la fericire. Ele sunt într-o relaţie strânsă cu cele două noduri lunare şi în felul acesta ele indică elementele cele mai importante de destin pentru cei născuţi în Gemeni sau Săgetător.

Asteroizii de langa noi

Cinci asteroizi schimbă semnul zodiacal. Dintre aceştia, cea mai interesantă şi cea mai benefică schimbare provine de la asteroidul Esculapia care, intrând în zodia Peştilor, accentuează şi cheamă mai repede la acţiune tot ceea ce ţine de vindecare spirituală, vindecare prin tehnici neconvenţionale şi apel la funcţiile psihicului şi sufletului de a vindeca trupul.

Circe intră în zodia Taurului şi se încarcă cu vraja feminină şi cu vraja atractivităţii, aşa cum este într-o relaţie directă cu latura mitologică şi ezoterică, iar Icarus intră, unde credeţi, chiar în zodia Vărsătorului, care îi este atât de apropiată şi atât de firească. Îşi găseşte aici vocaţia ineditului, a curajului, a surprizei şi, mai ales, capacitatea de a inventa, de a inova şi de a găsi soluţii tehnice. Idealul înalt, aspiraţiile puternice, dorinţa de a se ridica deasupra contingentului, de a se detaşa de tot ceea ce este materialitate, dau pentru nişte săptămâni acestui traseu al asteroidului Icarus una dintre cele mai puternice şi eficiente sau evidente vocaţii astrale asupra noastră şi, mai ales, asupra celor care s-au născut în semnul Vărsătorului.

Asteroidul Urania intră în zodia Gemenilor şi aduce plăcerea de a comunica, de a învăţa şi tot ceea ce ţine de informare sau de transmitere de informaţii. Se dublează cu o postură pedagogică şi comunicarea este la cote mari, mai ales într-un domeniu al ştiinţelor precise, al geometriei şi matematicii. Vesta intră în semnul Berbecului şi părăseşte acea ipostază sacră, mistică şi oarecum ascunsă, ocultă, pe care a avut-o timp de mai multe săptămâni cât a tranzitat zodia Peştilor.

Vesta se asociază, cel puţin din punct de vedere mitologic, cu focul. Pe de o parte, focul sacru al familiei, pe care ea era menită să îl păstreze veşnic viu şi nestins, pe de altă parte se leagă de vestalele romane, fecioarele care păzeau templul şi focul sacru din templu care reprezintă devoţiunea faţă de divinitate. Acum, când acest asteroid intră într-o zodie de foc, se poate spune că sunt multe elemente comune.

Pe de altă parte există un soi de depăşire a măsurii, de intensificare sau chiar de pârjolire sufletească. Într-o ipostază feminină şi într-o corespondenţă astrologică toate acestea ar presupune un foc care învie în inima unor femei, într-un anume context, fie că este vorba de o pasiune, fie că este vorba de o încrâncenare sau de o cramponare, de o situaţie familială.

Multe dintre femei vor să dovedească ceva, vor să rezolve ceva sau vor să îşi impună un anume punct de vedere, o dorinţă, o linie, o conduită, o atitudine faţă de o serie de ipostaze de viaţă, dintre care ipostaza morală sau cea juridică, sau cea a legii şi a normalităţii sunt în prim-plan.

Banii sau viata!

Cerul astral al săptămânii viitoare ne indică o schimbare de dinamică. Prima mişcare este legată de circulaţia ideiilor, de vocaţia ideologică de a creea premizele unui conflict. De la politic la bani drumul este uneori lung. De data aceasta, făcând traseul invers, de la bani la politic, drumul este foarte scurt. O serie de idei afirmate în plan economic, dar cu motivaţie politică şi cu interes care ţine de un grup, un plan sau de un organism suprastatal este de natură să nemulţumească, să irite, să enerveze şi să provoace oriunde în lume, la ora actuală, o serie de măsuri care vor fi anunţate, care vor fi privite cu ostilitate.

De acum încolo, până pe 18 martie, se poate anticipa un set întreg de iniţiative care vor fi făcute cunoscute pe cale verbală, mai puţin în scris, adică va fi vorba de declaraţii, de poziţii, mărturii, opinii, prezentare de intenţii viitoare de natură să răscolească sentimentele. De aceea, replica celor care reprezintă interese financiare de partea ailaltă a baricadei sau care pur şi simplu sunt lezaţi de aceste măsuri va fi promtă şi la fel de radicală. Ziua de 3 martie poate să aducă un punct nevralgic, să pună în evidenţă un loc vulnerabil la nivelul unei economii naţionale sau la nivelul macroeconomiei ori al unor ramuri.

Este de luat în calcul un set întreg de conflicte, probleme şi divergenţe care se pot naşte în jurul regimului apei, un regim fluvial sau un regi maritim. O criză pot cunoaşte unele state care sunt limitrofe mărilor, oceanelor şi fluviilor de mare dimensiune. Aici problema poate să fie ridicată la nivelul comerţului maritim, la nivelul strategiei militare, la nivelul intereselor geopolitice sau, pur şi simplu, la nivelul condiţionărilor climaterice şi meteorologice de natură să dea peste cap agricultura sau bunul mers al vieţii de fiecare zi, presupunând şi luând în calcul prin aceasta vicierea transportului de mărfuri.

Sunt de anticipat o serie de măsuri care, deşi au bătaie lungă în timp, se vor dovedi a fi efemere. La un moment dat, cu mult mai repede decât se estimează, toate aceste decizii vor fi anulate, amânate în aplicarea lor concretă, vor fi retractare ori vor fi retrase pentru reevaluare şi reformulare, astfel încât între 18 martie şi 17 aprilie se va vorbi mai mult de o aşteptare, de o reorientare, iar după 17 aprilie tot ceea ce se petrece acum se va relua la altă dimensiune ca discuţie, ca dialog, ca un conflict public sau ca o poziţionare mult mai explicită. Ceea ce se petrece acum nu se va finaliza ci doar se va lansa, se va contura ca o schiţă imprecisă şi improbabil de pus în aplicare la nivel economic.



Horoscop Urania Pesti 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Pestilor pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Pesti:

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor, şi care au acum beneficiul prezenţei Soarelui în dreptul zodiei lor, se poate spune că săptămâna viitoare aduce o problemă importantă legată de contracte, de parteneriat, de asocieri sau de participări la o serie de acţiuni unde există un colectiv constituit sau legat de integrarea lor într-un colectiv, pe baza unui contract de muncă, de colaborare, de iniţiativă.
Lucrurile nu sunt bune, nu sunt chiar limpezi, iar ziua de 3 martie poate să aşeze în economia săptămânii viitoare, un nou reper de care ei trebuie să ţină seama.

Fie s-au creat premisele unei nemulţumiri şi ale unei crize şi ea trebuie rezolvată în preajma acestei date prin cristalizarea unei atitudini sau prin precipitarea unor evenimente care îl împing, îl mână de la spate, îl grăbesc pe cel născut în Peşti, să se hotărască şi să ia o decizie pe care a amânt-o sau pe care n-a putut s-o ia, pentru că nu era în posesia tuturor informaţiilor necesare şi a elementelor constituente ale unei realităţi pe care o percepeau secvenţial, superficial şi, conştienţi fiind de asta, ezitau, să se implice într-o decizie categorică.

Acum lucrurile se schimbă, se limpezesc ei înşişi, se construieşte şi o realitate elocventă, vizibilă, nevoalată care determină, provoacă în ei nevoia de replică, de reaşezare. Nu pot să spun că este o repliere sau o adecvată şi diplomatică percepţie a lor.

Dimpotrivă, se poate spune că de-a dreptul li se forţează mâna şi că este aproape imposibil să se depăşească această etapă cu nonşalanţă, cu indiferenţă , fără să se întâmple nimic, pur şi simplu ridicând din umeri şi plecând mai departe fluierând.

Aşa ceva poate să se petreacă la nivelul excepţiei, al unicităţii, al câte unui nativ din Peşti care reacţionează pe baza hazardului, aşa i-a trecut prin minte, aşa a simţit în clipa aceea, dar dacă avem de-a face cu persoane motivate, lucide şi stabile psihic,atunci cu siguranţă că acest lucru nu se poate. Vor conştientiza şi ei nevoia unei radicalizări şi a unei expresii a dorinţei lor, a putinţei lor, a necesităţilor, a priorităţilor, ca şi cum ar fi nişte elemente peste care nu se poate trece.

Mercur intră în Casa Banilor şi cu asta nu-i ajută mai mult, nici nu-i complică, nici nu-i linişteşte, nici nu-i limpezeşte, cel mult poate să creeze în acest ansamblu care contribuie la o decizie să aducă, cum spuneam, în prim plan, ca un argument mult mai important decât în alte dăţi sau decisiv, banul, câştigul, beneficiul sau stabilitatea economică. Dacă, în alte dăţi, reacţionau emotiv, dacă în alte dăţi spuneau „Ştii ce? Pe mine banii nu mă interesează. Eu sunt mulţumit să am satisfacţia lucrului împlinit.

Eu sunt bucuros că lucrez. Eu sunt fericit că fac bine altora”, în fine tot felul de argumente artistico-filosofico-extravagante, de data aceasta, devin pragmatici, devin foarte precişi şi foarte, foarte, foarte exigenţi. exigenţi cu lumea care îi înconjoară, cu lumea care vine spre ei şi le cere ceva, cu toţi cei care îi convoacă, îi solicită sau îi invită să ia parte la o serie de activităţi. E, de data aceasta este mai greu de negociat cu un Peşte, este şi mai greu de discutat, pentru că are noţiunile foarte clare în minte.

Cei care-şi vor da seama primii că este foarte greu de discutat cu un Peşte sunt cei care-l cunosc demult şi care-şi dau seama că, e, s-a schimbat boierul, nu e cum îl ştim. Aici vor interveni şi câteva premise astrale care vin în ajutorul unui nativ în Peşti, şi anume o judecată mult mai bună, mai logică şi o exprimare mai precisă, mai lipsită de jenă, de temeri, de trac sau de delicateţe împinsă la extrem, şi prin asta, prost înţeleasă, prost catalogată.

În Jupiter în Casa a III-a, îi face şi mai principiali, dar şi mai adecvaţi subiectului prin ton, reacţie, comportament, le dă tărie de caracter şi virtute. Cu Lună neagră în Casa a III-a, s-ar putea ca unii dintre ei, dacă sunt jigniţi sau puşi la încercare, să reacţioneze foarte dur, aşa încât să-i lase pe opinenţi cu gura căscată. În această situaţie, discuţia cu un Peşte nu numai că este incomodă,e chiar de evitat sau este chiar de speriat. Nu toţi cei care s-au declarat prieteni de-a lungul timpului mai sunt priviţi ca atare şi cultivaţi într-o astfel de dimensiune de către un nativ din Peşti.

Ba, aş spune că de-a dreptul nu-i mai interesează nimeni şi nimic şi se fandosesc mult prea puţin aşa cum au făcut-o altă dată cu privire la falsele motivaţii şi argumente. Vai, ce-o să zică, vai, ce-o să creadă! De aceea, spun că există o radicalizare şi o simplificare a intereselor, a reacţiilor, a deciziilor şi a acţiunilor. Pe acest fundament, se poate spune că pentru cei născuţi în Peşti, trigonul pe semne de Pământ, care funcţionează cu nişte combinaţii alchimice cam dure, cam acide, este benefic pentru Peşte.

Îi dă elementul necesar prin funcţia stabilă a pământului, îi dă tăria necesară, îi dă justificarea şi, până la un punct, chiar logica şi bunul simţ de care vorbeam, în aşa fel încât ceea ce se petrece acum pe semnul lor natal, adică acea încărcătură, acea vibraţie puternică dinspre Peşte, adică apă, să nu se transforme în haos. Ziua de 3 martie mai este interesantă pentru aceşti nativi şi prin relaţia foarte bună între Soare şi Lună.

Luna se va afla în Rac şi întreaga zi va crea tot felul de ipostaze, să le zicem bune, fericite, frumoase, agreabile, interesante sau favorabile desfăşurării unor activităţi artistice, unor câştiguri, unor activităţi ludice, unor preocupări sentimentale, unor aventuri încărcate de senzualitate, magnetism sau chiar ale unor apropieri în care sexualitatea să fie pe planul doi, dar emoţia, comunicarea spirituală, regăsirea pe coordonate ale unei culturi şi ale unei educaţii sau ale unui mental care rezonează pe deplin cu ceea ce are şi oferă o persoană apropiată de un nativ în Peşti, sunt zilele de căldură sufletească, de beneficiu, de apropiere, unii chiar pot să fie fericiţi, chiar extaziaţi, să fie ei înşişi copleşiţi de aceste stări foarte bune. Dar aceasta este o chestiune de intimism şi de intimitate, este o ipostază pe care poate că nu toţi Peştii o trăiesc şi, cu siguranţă îi vizează pe cei tieneri, foarte tineri sau încă tineri.


Horoscop Urania Varsator 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Varsatorului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Varsator:

Pentru cei născuţi în Semnul Vărsătorului, foarte bună începe să fie Casa Comunicării. Gândesc bine, vorbesc repede, sunt rapizi în procesele mentale, se exprimă cu uşurinţă, sunt novatori, curajoşi, creativi, surprinzători, originali, sunt dispuşi să facă modificări în stilul lor de a gândi, în atitudine, în opţiuni, în selecţiile de toate felurile. Sunt dispuşi să facă experienţe noi cu privire la o chestiune literară, muzicală, plastică, dar sunt dispuşi să facă o serie de experienţe şi cu privire la modul lor de viaţă de fiecare zi.

Îi mână un dor de ducă şi au un acut simţ al aventurii. Vor să plece acum la munte, vor să plece acum la mare, vor să facă fotografii, vor să schieze, vor să facă tot felul de experienţe inedite, uşor periculoase care, tapetate cu puţin senzaţional şi inedit, îi fac să trăiască din plin, intens, juvenil, adolescentin, studenţeşte, etape pe care alţii, mai morocănoşi, le-ar considera senzaţii tari. Nu sunt, în această perioadă, din punct de vedere astral, iubitori de senzaţii tari, cât mai mult de inedit.

Doresc să părăsească rutina, să compenseze monotonia şi să aducă lumină, noutate şi scânteie în existenţa lor.

Deocamdată au noroc şi au parte de destul de multe ipostaze bune şi bine ar fi să le şi cultive, să le dea curs, pentru că, după 18 martie, vor avea parte de tot felul de impedimente şi toată această nostalgie şi toată această dorinţă de eliberare de constrângeri va cunoaşte tot felul de blocaje, încetiniri sau condiţionări din alte domenii de viaţă şi activitate şi abia în a doua jumătate a lui aprilie îşi vor regăsi această stare de entuziasm. Prin urmare, vor intra, pentru destul de multe săptămâni, într-un fel de concediu al plăcerilor şi ideilor, într-un fel de abandon al priorităţilor morocănoase şi nemulţumitoare ale vieţii de fiecare zi.

Deocamdată se poate spune că, pentru aceste persoane, surprizele reprezintă, măcar din punct de vedere astral, o realitate.

Bine-ar fi să reprezinte şi din punct de vedere existenţial cu adevărat. Rămâne, în continuare, Axa Banilor o problemă cu tot felul de nemulţumiri, de interdicţii, de limitări, de restricţii, cele mai multe dintre ele autoimpuse, dar altele provin şi din neseriozitatea unor oameni cu care au lucrat şi care nu i-au plătit, cu care au colaborat şi care nu şi-au ţinut promisiunea, cu tot felul de secvenţe financiare care sunt anapoda, pentru că alţi oameni au abuzat de ei, de încrederea lor, de naivitatea lor, de cumsecădenia lor, de răbdarea lor, şi pentru că este vorba de ipostaze ale abuzului este bine să pună piciorul în prag, să-şi ceară drepturile, banii, să facă demersurile necesare, corecte, legale, eventual chiar şi pe cale juridică pentru a intra în posesia banilor cuveniţi.

Dintr-o altă perspectivă, se poate spune, pentru aceste persoane, există nişte premise interesante legate şi de o atitudine care acum se zdrenţuieşte, se rupe, se hărţuieşte, se şifonează rău de tot, într-o relaţie cu politicul, cu juridicul, cu morala sau cu religia. Devin cam nădădăioşi, ceva nu le place sau încep să nu le placă destul de multe lucruri care creează premisele unei revolte interioare. Sunt supăraţi pe lume, pe viaţă, pe ţară, pe Guvern, pe vecinii de palier, pe o serie de organisme internaţionale. Au senzaţia că multe dintre elementele care îi depăşesc, îi şi coordonează, îi şi strivesc.

Doresc să nu fie controlaţi, doresc să poată crea premisele unei existenţe demne, decente şi autodeterminate. Simt foarte acut presunea mediului şi presiunea unor instituţii asupra lor, chiar şi prin simplul fapt că trebuie să adreseze o cerere sau să dea o explicaţie cu privire la ceea ce fac, gândesc sau lucrează. De aici, şi dorinţa lor de a spune nu, de a fi ostili, de a fi radicali, de a fi sarcastici, de a fi cinici, tocmai pentru a preciza poziţia lor de ostilitate, de respingere, de refuz şi de neacceptare a colaborării.

Li se pare că tot ceea ce vine din afară ca o constrângere este o lezare a identităţii lor şi poate că au şi dreptate. Nu-i condamnăm, Doamne păzeşte!, şi în felul în care ripostează, uneori destul de brutal, de categoric, de-i mai şi sperie pe cei din jur, există un radicalism de care ei dau dovadă acum. Atenţie! Acest radicalism a început şi s-a accentuat în toamna anului 2011 şi va continua aşa, fără nici un fel de măsură şi de jenă, până în octombrie 2012.

După octombrie 2012, ceva se va atentua, se va mlădia, se va nuanţa, se va schimba, aşa încât vor rămâne aceiaşi radicali, dar pe principiul unei vorbe care nu este deloc originale, dar este foarte expresivă şi este foarte adecvată pentru ceea ce se va petrece cu întreaga conduită a Vărsătorilor din toamna lui 2012 încolo, şi anume vor fi o mână de fier într-o mănuşă de catifea. Vor schimba puţin registrul.

Deocamdată, acum, din această primăvară şi până la toamnă, vor fi furtunoşi, aventuroşi şi vulturoşi, adică vor dori să fie percepuţi ca nişte vulturi, să aibă vocaţia şi percepţia şi setea tăriilor cerului, să aibă forţa lor, vigoarea lor, capacitatea de luptă şi spectaculosul care îi transformă în nişte persoane fascinante, de cele mai multe ori.


Horoscop Urania Capricorn 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Capricornului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 19-25 Februarie 2012.

Horoscop Urania Zodia Capricorn:

Săptămâna viitoare este pentru Capricorni o săptămână densă, intensă, puternică, hotărâtoare în câteva direcţii de viaţă personală. O criză partenerială sau o problemă de principiu, o chestiune care se discută mai mult la nivelul lui „aşa trebuie, aşa se cuvine”, se poate petrece în a doua parte a zilei de 2 martie şi apoi de-a lungul întregii zile de 3 martie. Aici lucrurile sunt mai simple. Se trage o linie şi se spune „până aici se poate, de aici, mai departe, este imposibil”.

Este celebra dorinţă de reglementare, de aşezare a principiilor atât de dragă celor născuţi în Capricorn, dar şi atât de necesară lor. Fără aceste repere, fără aceste cadre foarte bine trasate şi vizibile Capricornul se rătăceşte, intră în panică, se simte pierdut în deşert şi, mai ales, nu se mai simte în siguranţă faţă de ceilalţi.

Toate aceste repere reprezintă pentru el argumente, dar şi arme deopotrivă, pentru a se opune unor ingerinţe, insistenţe sau invaziuni ale altora. De aceea, într-un astfel de context, începând cu a doua parte a zilei de 2 martie, până pe 4 martie, se poate spune că un Capricorn îşi delimitează teritoriul şi impune sau reaminteşte nişte înţelegeri, convenţii, principii pe care le-au respectat parteneri.

O astfel de ipostază se manifestă cu precădere în viaţa conjugală şi se pune ca element primordial de reaşezare şi reevaluare a relaţiilor între soţi, nu între iubiţi, şi, din fericire, să spunem, acest aspect astral nu intervine deloc în relaţiile care au la bază contracte comerciale, contracte de colaborare sau preocupări care sunt de natură să-l integreze pe Capricorn într-un colectiv. Acestea nu sunt bântuite de axa Pluton-Lună, adică Capricorn-Rac. Există ziua de 3 martie. Fac o paranteză…

După cum aţi observat, aproape fiecare săptămână are punctul ei cheie, momentul ei mai bun sau mai rău, o logică particulară ce funcţionează pentru fiecare zodie. Din acest punct de vedere, ziua de 3 martie este semnificativă pentru cei născuţi în Capricorn şi din punctul de vedere al afirmării lor sociale sau al aşezării lor într-o viaţă publică. Saturn, guvernatorul lor retrograd în Balanţă, la gradul 28, aproape 29, face opoziţie cu planeta Venus în Berbec. Nu este o noutate, nu este un eveniment pe care nu l-au mai trăit, este un moment de stres, de îngrijorare, de tristeţe sau de mică spaimă faţă de viitor. Nu este un necaz, după cum nu este un moment de cumpănă.

Dar îi obligă să se reaşeze în nişte cadre, să-şi revizuiască o atitudine, o părere, un ideal, un stil de viaţă, o metodă de a se afirma sau o raportare mai corectă faţă de putere şi familie, libertate şi obligaţie, elaţie bazată pe rudenie, pe afinităţi, dar şi pe grade de rudenie de sânge.

Aici lucrurile sunt până la un punct în favoarea celui născut în Capricorn pentru că, într-un anume fel, toată această ipostază astrală capătă nuanţele unei aşezări corecte într-o matcă existenţială. Văd mai bine lucrurile, le înţeleg, le judecă şi se pliază în aşa fel încât ceea ce este o condiţionare astrală să nu-i deranjeze şi să nu-i împiedice.

Într-un astfel de demers, însă, nu o dată aceşti nativi pot să aibă viziuni asupra unor lucruri pe care nu le-au avut până acum. Cu oarecare surprindere ei vor constata că au trăit în preajma unor adevăruri şi unor realităţi de care au fost străini. Unul dintre aceste adevăruri este beneficiul familiei, siguranţa şi căldura sufletească ce pot juca la un moment dat rolul de medicament, de salvator, de sprijin sau de factor profund echilibrant. Vor descoperi această bucurie de a fi alături de cei dragi, stabilitatea familiei sau relaţii de o anume profunzime şi valoare pe care încep să o aprecieze şi să o vadă cu alţi ochi.

Şi, fireşte, cu cât sunt mai maturi, mai rodaţi, mai experimentaţi, această capacitate de a aprecia valorile fundamentale ale familiei, este mai importantă şi mai constructivă. De aceea, spuneam, că deşi stresant pentru alte zodii, acest aspect astral nu este la fel de neplăcut sau de greu de suportat de către Capricorni, dimpotrivă, există un beneficiu. În sfârşit, Casa a III-a, într-o interpretare strict limitată la tranzitul planetelor prin Peşti, pare să fie bună.

Dă chef de ducă, de plimbare, de veselie, de distracţie, de comunicare, de risipire în mici plăceri sau plăceri compensatorii, vizionarea unui film, audiţie muzicală, lectură, fotografie artistică şi aşa mai departe.

Dacă ne referim la ceea ce reprezintă Casa a IX-a şi prezenţa planetei Marte acolo, atunci concluziile ne împing spre un alt tip de viaţă şi activitate, şi anume studii şi examene, unele dintre ele blocate sau răzvrătite. Mai ales cei tineri suferă de această revoltă juvenilă.

Brusc nu le mai place la şcoală, brusc nu le mai place la Politehnică, vor la Sport, brusc profesorul de economie i-a dezamăgit, nu asta aşteptau ei de la ASE, vor la Medicină, tot felul de zbenguieli cu privire la opţiunea fundamentală care este drumul în viaţă din perspectiva unei profesii. Se leagă repede de tot felul de false ipostaze, de fascinaţii efemere şi se duc cu capul înainte spre o formă de studiu.

Apoi constată că a fost o poleală strălucitoare şi reneagă la fel de repede o etapă din viaţa lor consumată.

Apropieri şi despărţiri rapide de tot felul de forme de studiu, de pregătire şcolară. Pentru unii părinţi astfel de ieşiri par nişte capricii sau par a fi semnul unei lipse de maturitate. Pentru alţi părinţi este vorba doar de un experiment, de o cunoaştere, şi îşi lasă copiii să oscileze între una, două sau trei profesiuni, zicând „Lasă-l! O creşte el mare şi îşi va alege singur ce-şi doreşte. Eu nu mă bag, eu îl susţin, îl ajut cu bani, îi dau încredere şi îl las să se îndrepte spre ceea ce are el cu adevărat chemare”. E greu de spus cât de corectă sau cât de labilă şi periculoasă este o astfel de atitudine. Cert este că, cei tineri născuţi în Capricorn sunt acum în cel mai labil moment al opţiunii profesionale. Ba le place matematica, ba peste o săptămână se plictisesc de ea.

Se îndrăgostesc de geografie, apoi renuţă brusc la acest obiect de studiu. Mici ataşamente, mici crize afective faţă de un domeniu, faţă de nişte ore de curs, faţă de un profesor sau faţă de ideea în sine de a învăţa.

Sunt secvenţial pentru câteva săptămâni foarte hărnicuţi, învaţă, au progrese, iau note bune, apoi se plictisesc şi, brusc, nu mai devin atât de ataşaţi de noţiunea de şcoală şi atât de consecvenţi în efortul de a învăţa. De aceea, toate ipostazele legate de şcoală, învăţătură, pedagogie sunt complicate şi pot fi sancţionate drastic, prin note, prin gesturi de sancţiune a unui abandon şcolar sau chiar prin intervenţia părinţilor care vor să pună ordine în această dezordine pe care o manifestă, din punct de vedere opţional, copilul lor.

Pe un astfel de fundament, ziua în sine de 3 martie poate să fie un punct cheie, când fie se stabilizează definitiv, fie trec printr-o criză de cunoaştere care îi transformă în nişte negativişti, în nişte nihilişti. Acum, dacă este vorba de părinţi, care au copii născuţi în Capricorn şi trec prin astfel de ipostaze, îi liniştesc şi le spun că astfel de crize nu ţin decât câteva zile, e bine să nu se pună la mintea lor şi, în final, să-i lase în pace să-şi trăiască nevoia lor de dramă, cunoaştere şi opţiune.

Horoscop Urania Scorpion 19-25 Februarie 2012
Horoscopul Urania zodia Scorpionului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 19-25 Februarie 2012.

Horoscop Urania Zodia Scorpion:

Pentru cei care s-au născut în semnul Scorpionului săptămâna viitoare pare să stea apoape exclusiv sub semnul sentimentelor, al dragostei, al iubirii. Pentru Scorpioni a venit primăvara. Ei, la capitolul acesta, sunt cei mai primăvăratici. Pasiune, taină, mister, atracţie, fascinaţie, subjugare, tot felul de stări, multe dintre ele trăite intens, apoteotic aş spune, sunt de natură să-i transforme pe aceşti nativi în nişte fiinţe destul de rupte de restul lumii, de realitatea înconjurătoare, ba chiar şi de acele provocări ale sorţii care îi privesc direct.

Începe să le pese cam puţin, amână, uită, lasă sau deleagă activitatea lor altora. Ei sunt acum dedaţi plăcerilor. Seamănă această etapă din viaţa lor cu momentul unei perechi celebre din istorie, şi anume Antoniu şi Cleopatra. Corăbiile se scufundau, romanii înaintau, războiul era deja câştigat şi victoria era de partea romanilor, dar Antoniu nu mai era acolo, nici să conducă oştirea, nici să se bucure de victoria armatei pe care o condusese până nu demult şi se dedau cu totul plăcerilor dragostei. Numai Cleopatra contează pentru Antoniu la un moment dat.

Acum s-ar putea să existe şi Scorpioni mai raţionali ori, dimpotrivă, culmea ridicolului, Scorpioni singuri care şi-ar dori foarte mult să trăiască şi ei o poveste de dragoste, o aventură, o nebunie, dar nu au preopinent. Caută ei, se uită, încearcă, testează, dar prea ies la iveală acele elemente cocludente şi dau cu pălăria în câini zicând “asta nu e previziune astrologică, asta nu e viaţă să nu am şi eu o raţă să-mi soaţă, soţ să-i fiu eu”. De aici momente lacrimogene, supărare, amărăciune, pentru că există şi o astfel de predispoziţie, să cadă în depresie tocmai pentru că în ciuda vârstei, că unii sunt tineri, sau tocmai datorită vârstei, că nu mai sunt tineri, iată, sunt singuri.

Sunt momente care anunţă fără, niciun fel de ironie, venirea primăverii, care este un moment de trezire a unei laturi romantice, sentimentale, de mare vigoare şi de mare profunzime pentru toată lumea. Că unii nu o recunosc, că le e ruşine, că sunt prea bătrâni, că vor să facă figură de oameni serioşi pentru care vai, vai, astfel de lucruri nu există, e cu totul altceva. Nu-i credeţi chiar pe toţi cei care se ipostaziază ca nişte stane de piatră şi care emit dictoane. “Eu nu mă dedau acestor plăceri, am depăşit momentul”. Nu a depăşit nimeni niciun moment. Nevoia de dragoste, de parteneriat, de sentimente, de iubire este eternă, nu are vârstă şi, din acest punct de vedere, cei care o resimt cel mai puternic dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului sunt tocmai nativii din Scorpion, intrând pe un culoar, din punct de vedere astral, foarte prielnic.

Ei, am spune că, sunt pionierii acestui moment de trezire la viaţă a naturii şi de trezire a unor sentimente frumoase, fireşti, a unor instincte frumoase şi fireşti umane. Ce poate să aducă săptămâna viitoare în plus faţă de ultimele două-trei pe care le-au trăit şi pe care noi le-am analizat este o relaţie mai complicată pe care o au cu prietenii, de care nu aş spune că se dezic, dar mai corect spun cu care se contrazic, şi, în sfârşit, accentuarea unor duşmănii, antipatii şi rivalităţi mai ales acolo unde este vorba de colegialitate, parteneriat, participare la un proiect colectiv sau coordonare a unui domeniu şi cu cât banii sunt mai mulţi – mă gândesc acum la o activitate comercială, la o societate comercială, la o desfăşurare economică în general – deci, cu cât banii sunt mai mulţi, miza şi câştigul este mai mare, cu atât rivalitatea sporeşte.

La acest capitol nu îmi este mie teamă că Scorpionii s-ar lăsa înfrânţi sau că ar putea fi păcăliţi, aşa încât nici nu mai insist pe acest domeniu. Totuşi, este bine să reţină că dacă unii dintre ei au procese şi litigii, este bine să nu înfurie completul de judecată cu o atitudine, să-i spunem, arogantă sau impetuoasă, sau superioară, chiar dacă au dreptate. Şi ar mai fi de luat în calcul o perioadă în care munca, responsabilitatea, volumul de muncă, hărţuiala, frecuşul de fiecare zi este un element cotidian.

Toată lumea vrea ceva de la ei, toată lumea îi caută, îi solicită, le trasează sarcini, îi întreabă, îi verifică, le cântăreşte valoarea şi calitatea muncii, performanţa şi acurateţea. Uneori ei se simt mult prea supravegheaţi şi îşi ies din sărite. Dar aceasta nu este nota dominantă a întregii săptămâni, ci daor a perioadei 24-26 februarie.

Horoscop Urania Sagetator 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Sagetatorului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Sagetator:

Pentru cei care s-au născut în zodia Săgetătorului săptămâna viitoare aduce sau intensifică, aprofundează, accentuează şi dezvoltă câteva dintre tendinţele care au început să se concretizeze în viaţa lor de fiecare zi. Prima este o tihnă, o plăcere, o bucurie legată de casă, domiciliu, locuinţă. Se simt bine sau fac tot ce pot ca acest mediu ambiant să fie cât mai primitor, cât mai agreabil sau, din punct de vedere estetic şi artistic, la un nivel deosebit, care să îi şi măgulească, să îi şi reprezinte şi să le aducă o satisfacţie în plus.

Subliniez faptul că cei născuţi în Săgetător nu sunt fundamental firi estetice, dar apreciază şi se bucură de tot ceea ce este armonios. Intrarea planetei Mercur în Casa a V-a le aduce unora, în postură de părinţi, posibilitatea de a discuta într-un alt fel cu copiii lor, mai matur, de a aborda chestiuni importante, de a se implica profund în educarea lor. Schimbul de informaţii este la cote maxime.

De aceea, nu numai că este indicat, este şi bine venit şi este şi momentul bine potrivit astral pentru ca părinţii născuţi în semnul Săgetătorului să poarte o discuţie autoritară cu copiii.

Să intervină într-un chip, după cum consideră ei, mai drastic sau mai diplomatic în secvenţe de viaţă pe care copiii le-au ascuns faţă de părinţi pentru că ei înşişi aveau un sentiment al vinovăţiei sau secvenţe de viaţă necunoscute părinţilor pentru că aceştia sunt ocupaţi, nu au fost în preajma lor şi putem spune că habar nu au cum au evoluat copiii.

Brusc îşi dau seama că aceştia au crescut, află din senin că băiatul cel mare are talent la muzică, că fiica are talent la pictură, la balet sau mai ştiu eu ce. O serie de fenomene în evoluţie se petrec în viaţa copiilor, de care părinţii sunt străini sau nu au avut timp să mediteze asupra lor şi mai ales nu au avut timp să ia deciziile necesare fie pentru cultivarea unor calităţi, a unui talent, fie pentru corijarea unor deficienţe. Copiii, de exemplu, s-au luat, dau şi eu un exemplu la limită, de jocuri de noroc, s-au luat de prostii.

În felul acesta este clar că fiecare părinte îşi va configura un discurs, o atitudine, nişte argumente, o politică, o tactică familială, o atitudine faţă de eveniment, faţă de copil şi, mai ales, un program pentru viitor.

Unele dintre discuţii s-ar putea să fie furtunoase, altele s-ar putea să fie doar conflictuale şi sonore şi apoi să cadă într-un soi de banalitate, de desuetitudine, „las’ că zice tata, ţipă tata ca de obicei, el zice, el aude”. Este un moment pedagogic care nu trebuie scăpat de sub control. Dimpotrivă, el trebuie foarte bine pregătit şi foarte clar şi autoritar abordat.

Dacă pe un astfel de context astral, favorabil pentru părinţi, se ratează cauza obiectivă, momentul pedagogic, logica educativă, atunci se poate spune că se mai construieşte sau se mai permite un pas în plus pentru depărtarea părintelui de copil şi scăparea acestuia de sub control. Cu fiecare pas în plus această diferenţă se accentuează în detrimentul tuturor, al părinţilor, al copilului, al familiei şi al coeziunii însăşi. Unii se vor întreba, ascultând aceste lucruri, în ce măsură nu pot să fie şi nişte dialoguri constructive.

Pot, de asta şi spuneam, că momentul este bun, este favorabil, are legătură cu destinul, cu sensul vieţii pentru aceşti părinţi, probabil că şi ei se află într-un moment de cotitură şi într-o astfel de situaţie ei au ajutor astral.

Problema este să fie suficient de maturizaţi ca părinţi, de pregătiţi din punct de vedere pedagogic, de echilibraţi ei înşişi sufleteşte şi activ şi de înarmaţi cu argumente pentru a ţine piept unei avalanşe de contraargumente. Acum, mai mic sau mai mare, orice copil este un mic şantajist sentimental sau un mare profitor, depinde de slăbiciunea părinţilor, care creează premizele unui dialog din ce în ce mai dificil.

Cu cât copilul este mai mare, are mai mult contact cu realitatea, este mai format, personalitatea este mai dezvoltată, este şi mai mobilat intelectual, cu atât aceste raporturi de forţă încep să devină elementele care configurează un posibil conflict între generaţii sau conflict între personalităţi.

Dintr-un alt punct de vedere, de aici lucrurile sunt secvenţiale, pentru unele persoane pot să vină veşti bune legate de copii în ansamblu, în general, fără să mai particularizăm, într-o logică în care fiecare îşi cunoaşte secretul vieţii, taina şi dorinţa.

Elementele importante ale săptămânii viitoare pot să fie legate într-un anume fel de relaţiile afective pentru cei care sunt singuri, pentru cei care s-au ambalat cam tare într-o relaţie, care acum ar cam vrea să se extragă şi nu ştiu cum să procedeze, care regretă că au împins relaţia până prea departe şi aceea a prins rădăcini fie din punct de vedere social, fie din punct de vedere afectiv, şi relaţia în sine, nu persoana, nu omul, îşi cere drepturile la o maturizare şi recunoaştere publică, o prietenie îndelungată care trebuie să se sfârşească cu o logodnă, că aşa vrea toată lumea şi comentează sau că aşa este firesc, o logodnă care durează de prea mult timp şi ar cam trebui să se termine cu o căsătorie şi, uite aşa, lucrurile se împing spre decizii radicale şi importante, dar pe care, atenţie, Săgetătorul nu le doreşte.

De aici, replierea lui, spaima de lucruri definitive, de lucruri care angajează profund, de ambalare totală sau de punere a capului sub un jug, fie el al căsătoriei.

Până la urmă, jugul căsătoriei nu este doar o metaforă este chiar şi o realitate. Şi pe vremuri, la ţară, la noi în România, pentru oamenii simpli care se căsătoreau nu se folosea termenul acesta elevat – căsătorie, cununie -, ci spuneau „şi-a pus capul în jug”. Prin urmare, o astfel de ipoteză îi displace destul de mult unui nativ din Săgetător, care funciar este o fiinţă liberă şi aventuroasă.


Horoscop Urania Balanta 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Balantei pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Balanta:

Pentru cei născuţi în semnul Balanţei săptămâna viitoare aduce o probă de foc legată de locul de muncă, mai ales în preajma adtei de 3 martie sau, precis, chiar în ziua de 3 martie sunt posibile nemulţumiri, revolte sau acumularea unor tensiuni care stau gata să izbucnească. Nu ştiu dacă pe 3 martie se produce scânteia care să permită combustia acestui amestec care mocneşte în jurul unui nativ din zodia Balanţei.
Probabil că sunt motive conjugate, de proporţii şi de valori diferite, dar care toate alcătuiesc o stare de nemulţumire generală, de revoltă, de respingere, de refuz şi de inacceptare sau de incapacitate de adaptare la stres şi la condiţiile de criză. Astfel că, la sfârşitul săptămânii viitoare unii îşi vor propune să îşi schimbe viaţa, vor încerca să facă mişcări spectaculoase mai ales din punctul de vedere al locului de muncă.

Dacă pe 26 februarie sunt posibile o serie de discuţii de principiu cu privire la o activitate mai ales într-un regim partenerial care priveşte integrarea într-un grup, într-un colectiv, în schimb în aceeaşi zi de 3 martie lucrurile se radicalizează şi tot ceea ce este construit pe această axă Peşti-Fecioară începe să fie alimentat sau întărit de ceea ce se construieşte pe axa Rac-Capricorn.

În acest context se poate spune că ziua de 3 martie este pentru cei născuţi în Balanţă mai complicată şi Balanţele seamănă din această privinţă cu nativii din Berbec la capitolul încercări. Soarele lor va primi cuadraturi de la Lună, va primi cuadraturi de la Pluton şi opoziţii de la planetele din Berbec. Este mai greu să te simţi bine când eşti Balanţă într-o astfel de zi pentru că există numeroase premize pentru dizarmonie sufletească, trupească, familială, poate chiar conjugală, partenerială cu siguranţă pe multiple planuri.

Sunt vizaţi şi cei care activează în societăţi comerciale sau sunt patroni mai mici, mai mari, nu contează, desfăşoară o activitate lucrativă şi trebuie să se integreze într-un colectiv ca să muncească, să coopereze, să lucreze.

Dacă până nu demult lucrurile ţineau de domeniul iniţiativei şi al entuziasmului, acum ţin de domeniul discuţiilor, al certurilor şi al convulsiilor verbale, mai ales că după 2 martie Mercur intră în această Casă a VII-a şi îi transformă pe aceşti nativi în nişte vorbăreţi, nu tac, nu înghit, dau replica imediat, spun, vorbesc, comentează şi sunt chiar foarte dispuşi să se certe, deşi, prin firea lor, au posibilitatea să mai lase de la ei, să mai treacă, să mai înghită.

Acum taxează tot, ştampilează tot, etichetează tot şi nu doresc să ierte pe nimeni. Într-o astfel de conjunctură astrală, în care se pun destul de multe premize pe nişte planete aşezate şi pe semnele cardinale care vorbesc despre ligiditatea în principiu, dar există şi multe planete aşezate pe semnele duble care vorbesc despre alternativă sau nevoia de a schimba şi compensa ceva ce există cu ceva ce îşi doresc sau s-ar putea.

În final nu cred că vor renunţa la ceea ce au în favoarea a ceea ce nu au încă sau nu au sigur, sau este doar o dorinţă vagă. Rămâne, însă, ca o certitudine nemulţumirea lor complexă generală. Într-un alt plan al realităţilor astrologice, care pot să determine modificări în viaţa de fiecare zi a acestor persoane, se poate spune că locul Casei a VII-a care priveşte şi relaţiile matrimoniale este destul de atacat. Din acest acest punct de vedere, aceeaşi zi de 3 martie aduce tensiuni conjungale, aduce nemulţumire, început bun şi sfârşit prost. Se aşează oamenii la masă râzând şi se ridică de la masă certându-se.

De foarte multe ori certurile conjugale pleacă de la fleacuri, sunt nemotivate, sunt exacerbate, dar sunt justificate sau au ca substrat o iritare generală care pleacă de la chestiuni majore, care are alte rădăcini în timp şi altă amploare şi altă profunzime, astfel încât cei născuţi în Balanţă se pot certa în preajma datei de 3 martie, pot să creeze stări tensionale în casă, stări conflictuale puternice, nemulţumiri şi stres.

Le pot provoca ei înşişi, deşi nu îşi doresc asta. La rândul lor, nici ei nu sunt destul de liniştiţi şi probabil că ceea ce stârnesc este de natură să se întoarcă împotriva lor cu aceeaşi proporţie, cu aceeaşi tărie, adică să primească şi ei replici pe măsură.


Horoscop Urania Fecioara 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Fecioarei pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Fecioara:

Încep prin a face o precizare. Puţine dintre anticipările mele astrologice, pe care le voi rosti cu privire la zodia Fecioarei, cred că se vor adeveri şi dacă se vor adeveri cred că va fi vorba de un număr mic sau de cazuri particulare. Spun toate acestea pentru că întreaga încărcătură astrală este de natură să dea existenţei unora dintre nativi o dimensiune spectaculoasă. Dar, probabil că, cei mai mulţi nu o vor trăi în ipostaza pe care eu o voi explica în minutele următoare.

De ce tocmai eu ca astrolog refuz să cred că această anticipare nu priveşte masa mare de nativi din acest semn? Pentru că impactul acestui context astral trebuie să îşi găsească logica într-un destin uman şi să îşi găsească corespondentul într-o tipologie de aşa natură încât să se plieze şi să se muleze perfect momentul necesar pe locul din destin necesar. Şi s-ar putea ca acest context să nu se petreacă. Veţi spune că o astfel de gândire sau de atitudine este posibil să se valorifice oricând peste an şi mai mult decât atât pentru toate zodiile.

Se înţelege că este un principiu care funcţionează, dar nu întotdeauna funcţionează la acest nivel de excepţie, cum se petrece cu cei născuţi în semnul Fecioarei. De ce spun asta? Mai întâi pentru că avem de-a face cu o zi fatidică. Este vorba, evident, de 3 martie. Acest Marte la 13 grade în Fecioară reprezintă pentru Fecioară un loc vulnerabil. Se va afla la o opoziţie la grad perfect cu Soarele la 13 grade Peşti, evident în Casa a VII-a a relaţiilor, să le spunem, una peste alta, parteneriale.

Deşi noi vom începe să detaliem fiecare strat în parte. Şi atunci primul strat ar fi nu atât cel conflictual, cât cel juridic explicit, procesual, şi este logic că nu toţi cei născuţi în semnul Fecioarei se află acum implicaţi într-un proces, un proces pe rol în desfăşurare.

Într-o astfel de situaţie lucrurile cunosc o încleştare, o învrăjbire de o asemenea intensitate încât ar fi mai bine ca acea confruntare în faţa instanţei, administrarea probelor, audierea, pledoaria vocaţiilor, depunerea de mărturii, realizarea unor concluzii pe care să le facă o serie de experţi să nu se petreacă fie în ziua de 3 martie, fie în preajma acestei date, ca un vortex, ca un vârf, ca un maximum al unui vârtej cosmic care îi transformă pe aceşti nativi într-un fel de victime ale justiţiei sau de persoane care sunt luate pe sus de un curent care îi transformă mai de grabă în victime colaterale. Dar în ciuda faptului că sunt colaterale sunt mai rănite decât cei în cauză propriu-zis. Apoi, al doilea strat, pe verticala acestor semnificaţii, dacă mergem mai adânc cu analiza, priveşte naşterea, acutizarea şi explozia unor conflicte.

Se poate vorbi de ură, de duşmănie, chiar dacă nu sunt sentimente frumoase şi nobile, din păcate, ele există, aşa încât asă nu fim perfizi şi să nu le invocăm sau să nu le luăm în calcul.

Tot felul de rivalităţi pot să izbucnească în preajma datei de 3 martie şi să se manifeste sub forma unui complot, unui atac de o vehemenţă incredibilă, a unor conflicte care chiar dacă nu au o componentă agresivă, adică nu se lasă cu bătaie, sunt violente prin exprimare, prin conţinut, prin intenţie şi clocotitoare prin trăire şi simţire. Combinaţia este foarte interesantă pentru că îi obligă pe cei născuţi în semnu Fecioarei să dea un pas înapoi.

Nu este vorba de o replică. Cei născuţi în acest semn nu sunt acum în situaţia să fie nişte luptători. Sunt mai de grabă în defensivă, se pliază pe moment, încearcă să obţină măcar pentru a-şi apăra pielea, pentru nişte zile şi săptămâni, statutul de observator. Vor mai întâi să vadă ce se întâmplă ce-i cu ei, dincotro vine pericolul, cât este de mare, dacă îi va atinge, până unde se va merge, cât va dura. Sunt chestiuni de strategie, de pliere şi reaşeza în faţa acestor conflicte.

Probabil că cei mai vizaţi sunt cei tineri. Probabil că cei mai vizaţi sunt bărbaţii, dar aceasta este o analiză secvenţială care nu este obligatorie. Pot să intre în acet context de analiză foarte bine şi femeile.

Se asociază cu suferinţă interioară, cu nemulţumire, cu uimire, cu mâhnire. Mulţi se vor întreba „De ce eu”, alţii se vor întreba „Tocmai mie mi se întâmplă? Eu care am făcut atâtea lucruri bune?”. Vor constata o discrepanţă, o lipsă de logică. Au făcut mult bine şi primesc rău, au fost corecţi şi sunt trataţi ca infractori, au fost cinstiţi şi sunt anchetaţi ca şi cum ar fi nişte persoane cu o gândire frauduloasă şi cu o practică precară şi vicioasă. Multe dintre dorinţele şi aleanurile lor sunt acum călcate în picioare de o serie de evenimente care vin brusc. Cum spuneam, este un segment atât de puternic încât este imposibil să-i atingă pe toţi. Îi va atinge pe unii. Probabil pe cei mai importanţi.

În aceeaşi zi de 3 martie se mai poate vorbi de o contradicţie, de o divergenţă între prieteni, prietenie, sentimente, datorie, încredere, ajutor şi singurătate. Se poate asocia această lecţie dură de viaţă şi cu o chestie care la nivelul percepţiei subiective este trăită ca o mare dezamăgire.

Unii prieteni pot să întoarcă spatele sau pot să tacă într-un chip vinovat, nevrând să se oblige sau să se complice şi să sară în ajutorul câte unui nativ din zodia Fecioarei. Apoi Casa sentimentelor este complicată, chit că, aşa cum spuneam şi săptămânile trecute, un trigon regal care operează de nişte săptămâni, şi va mai opera, funcţionează pe baza unor relaţii armonice, dar între planete prost plasate şi conflictuale, ba poate chiar malefice.

Aşa încât lucrurile sunt amestecate. Ar trebui să ne îndreptăm atenţia tot spre ziua de 3 martie în ceea ce-i priveşte pe aceşti nativi şi pe segmentul banilor. Nu aş face neapărat o legătură între tot ceea ce am spus şi bani, ca şi cum ar fi o consecinţă firească. Concâflictul cu pricina duce la o pierdere de bani sau banii cauzează aceste disensiuni sociale.

S-ar putea ca lucrurile să meargă în paralel, s-ar putea ca pentru unii problema bănească să nu apară, totuşi neputinţe, stres, blocaje, opriri de conturi, somaţii, discuţii complicate şi dificile în care cel născut în Fecioară nu prea mai are ce să spună, mai mult tace şi înghite cu privire la bani, plăţi, datorie.

Dacă până în dimineaţa zilei de 2 martie Mercur se află în Casa a VII-a şi mai poate să contribuie cu anume blândeţe sau cu anume înţelepciune, sau cu o anume indiferenţă, sănătoasă până la un punct, toate aceste conflicte după 2 martie Mercur intră în Casa banilor şi accentuează aceste discuţii.

Unele dintre ele vor fi obositoare, agasante şi repetitive. Se va vorbi mereu despre acelaşi lucru, se reia acelaşi subiect, se repune pe tapet a nu ştiu câta oară aceeaşi problemă. Uneori se bate apa în piuă, alteori se vorbeşte degeaba. În unele situaţii, dacă se acţionează repede, se pot obţine paşi eficienţi şi rezolvări fructuoase.

Dacă se amână decizia sau din varii motive nu este posibil să se treacă la o descătuşare a acestei situaţii complicate, şi prinde 18 martie, atunci înseamnă că rezolvarea finală se va petrece abia în a doua parte a lunii aprilie.

Horoscop Urania Leu 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Leului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania zodia Leu:

Atenţie sporită pentru cei care s-au născut în zodia Leului cu privire la regimul financiar. Ziua de 3 martie poate să aducă un conflict, o veste îngrijorătoare, o complicaţie, o nemulţumire, o situaţie limită, o chestiune stringentă din punct de vedere bănesc, o relaţie care se dă peste cap la locul de muncă şi care poate să anunţe schimbări de regim fiscal, financiar sau bănesc.


Nu este obligatoriu să apară aceste ipostaze pentru toată lumea, dar, încă o dată atenţie, dacă ceva începe să se dea peste cap, ceva începe să se strice în această alcătuire bănească, atunci trebuie să fie cu ochii în patru pentru că este semnalul unui tip de complicaţie în viaţa lor care se va continua şi se va acutiza şi care nu se va linişti, nu se va limpezi pentru destul de multe săptămâni de acum încolo.

Aşadar, este bine ca în următoarele două săptămâni să vegheze asupra cheltuielilor, să fie foarte atenţi mai ales la tipul de beneficiu la care se aşteaptă şi la felul în care sunt plătiţi. Unele persoane sunt plătite o parte în bani cash, altele sunt plătite în tot felul de servicii, bunuri compensatorii sau alte facilităţi.

S-ar putea ca unele dintre acestea să nu mai fie onorate, s-ar putea ca o secvenţă întreagă de răsplată să nu mai poată fi plătită pentru un timp. De aceea este bine să nu se bazeze pe ceea ce cred, ştiu ori speră că le va veni ca venit de acum încolo, ci să îşi ia o serie de măsuri de siguranţă, să creeze alternative şi, mai ales, să fie grijulii cu întraga lor conduită bănsească. Depăşind această etapă mai trebuie spus că aceeaşi zi de 3 martie, care este complicată pentru toată lumea, este evident complicată şi pentru aceşti nativi şi le aduce un stres legat de drumuri, mai ales cele scurte, care nu mai pot fi onorate.

O serie de promisiuni, o serie de angajamente sau simpla lor dorinţă, un proiect de a pleca undeva nu se mai poate realiza. Se petrec tot felul de elemente care, în ultimul moment, dau peste cap programul, schimbă modul de viaţă sau poate că nu vine din existenţa lor, ci din partea cealaltă. O serie de elemente se interpun de aşa natură încât demersul lor este blocat de schimbare climaterică, schimbare de orar, măsuri judiciare, iniţiative ale altora, preocupări şi măsuri de natură să îmbunătăţească nu ştiu ce activitate rutieră sau pe alte mijloace de transport care este atât de bine făcută încât schimbă cu totul datele problemei.

Mai sunt de luat în calcul tot felul de situaţii care presupun blocarea unor străzi, drumuri, căi ferate sau alte modalităţi de mişcare în spaţiu, schimbarea unui program de lucru, o serie de impedimente care creează neajunsuri, întârzieri, interdicţii şi neputinţe.

Nu cred că se poate ieşi din acest clenci cel puţin două sau trei zile. Săptămâna le mai aduce însă unora dintre aceste persoane născute în semnul de foc al Leului şi o mişcare mult mai frumoasă şi mai importantă este legată de prezenţa planetei Mercur, într-un semn de foc Berbecul, care ocupă sincron Casa a IX-a.

De aceea, de pe 2 martie până pe 18 martie aceştia pot să aibă idei interesante, să fie nişte persoane active, autoritare, chiar dominatoare sau dominante. Să facă impresie bună, să vorbească splendid, să cucerească inimile, să convingă nişte conştiinţe, să creeze adepţi, să facă şcoală, să stârnească admiratori, să provoace vâlvă şi notorietate în jurul numelui, persoanei sau posturii sale. Sunt avantajaţi toţi cei care lucrează în domeii ce presupun un auditoriu, un public, un grup de oameni la care mesajul Leilor ajunge.

Că sunt profesori, că sunt avocaţi, că sunt ziarişti, că sunt oameni politici, că sunt figuri care se exprimă în public, nu contează. Este vorba, în primul rând, de uriaşa lor capacitate de a depăşi greul, de a domina situaţiile conflictuale, de a se implica în provocări şi competiţii, de a izbândi, de a avea tehnică tactică şi metodă, de a avea şi un strop de noroc.

Pentru alte categorii de nativi din zodia Leului, în funcţie de construcţie personală, se poate vorbi şi de un început într-un domeniu de viaţă publică care până acum nu au activat deloc. Să se lanseze la apă mai ales pentru cei tineri care vor să facă carieră şi care vor să se afirme în politică ori cei care au intrat în politică dar au rămas în plan secundar, nevăzuţi, necunoscuţi. Acum este momentul afirmării. După 18 martie se pune problema unui recul, al unui pas înapoi al unei meditaţii, al unei eschive sau poate chiar al unui regret ori al unei reconversii de atitudine, de stil şi de metodă.

Apoi, după 17 aprilie, lucrurile încep să devină din nou bune şi de partea lor, pentru foarte scurt timp însă, pentru că atunci Mercur va merge foarte repede prin această Casă a IX-a. Deocamdată, acum, având şi micul benefic, au toate şansele să dea o lovitură de imagine.

Horoscop Urania Rac 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Racului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Rac:

Pentru cei care s-au născut în zodia Racului continuă elementele disonante. Se înţelege că într-o bună zi acestea se vor risipi, dar, după cum vă aduceţi aminte, de la sfârşitul anului 2011 spuneam că există aspecte care pentru câteva zodii durează mai mult timp. De aceea îi rugam pe cei născuţi în Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn să aibă răbdare, să se înarmeze cu tărie de caracter şi cu putere şi dorinţă de a depăşi aceste momente, să nu se lasă pradă enervării, disperării sau depresiei.


Este cazul şi săptămânii viitoare care am spune că îi obligă să îşi încordeze nervii pentru a face faţă mai multor provocări. Unele provocări ţin de persoana lor publică, mai ales după 2 martie când Mercur intră în Casa a X-a şi îi pune în prim-planul unor dispute. Vor fi obligaţi să dea replici, răspunsuri la întrebări, la somaţii.

Vor fi obligaţi să aducă contraargumente, să se apere, să se lupte sau chiar să se bată pentru postul lor, funcţia lor, imaginea lor, să îşi apere numele sau numele de familie care presupune o prelungire a unor conflicte şi atacuri dintr-un plan personal, o extindere a acestora întregii familii sau, pe arbore genealogic, să urce până înspre părinţi, bunici şi aşa mai departe. E de apărat o imagine, o postură, un statut

. Din acest punct de vedere, ziua de 3 martie este una care aduce nişte încleştări de voinţă de a zdrobi o serie de atacuri care se îndreaptă vehement împotriva lor. Cu cât provocarea este mai mare cu atât riposta acestora este pe măsură.

Alteori se poate spune că în ziua de 3 martie se concentrează şi elemente care le pot fi de folos. Sunt aspecte armonice care sunt construite de Lună într-o relaţie bună cu Soarele pe axa peşte-Rac.

În felul acesta vor fi dominaţi de instincte puternice dar corecte, de sentimente şi presentimente care pot să le dezvăluie măcar o latură dintr-un adevăr complex, dacă nu adevărul în întregime. Ziua de 3 martie este complexă şi din cauza unor elemente care vin să aducă o greutate specifică unui sector de pe harta lor astrală care de obicei este mai puţin activ.

Astfel, se poate spune că se construiesc premizele unor crize interioare care pleacă din zdruncinări profunde ale încrederii în idei, oameni, idei forţă, noţiuni puternice care i-au animat, i-au motivat, i-au implicat şi i-au obligat, pe porţiuni mari de timp, să se sacrifice. Acum, nemulţumirea, revolta lor, forfota lor interioară este provocată de faptul că ei ajung la o constatare tristă.

Întregul lor efort nu a meritat, fie bruma de câştig cu care s-au ales, fie nu a meritat pentru că au pierdut timp, bani, au pierdut o secvenţă de viaţă şi, mai ales, au sacrificat lucruri importante care acum îşi cer drepturile.

Copiii au fost foarte mult timp singuri, viaţa lor personală a fost carenţială, relaţia cu familia s-a tot şubrezit şi asta pentru ce? Pentru că s-au dedicat unei aşa-numite cauze majore, unei cauze nobile, s-au dedicat profesiei sau meseriei, dar înclin să cred că nu profesia, cât postura care a decurs din acea preocupare profesională este cea care acum vine să declanşeze această criză. De exemplu, una este să fi inginer, profesia, şi alta este să fi directorul unei întreprinderi. Aceasta este valorificarea superioară a meseriei, adică ceea ce decurge ca rang şi onor după ce ai căpătat un statut ce îţi dă dreptul să exerciţi aceste atribuţii.

Prin urmare, faptul că şi-au dorit să urce pe scara ierarhiei sociale a fost plătită din greu şi acum constată că toate aceste eforturi nu au fost recompensate pe măsură, la capătul drumului s-au ales, cum zice românul, cu praful de pe tobă şi că multe lucruri din existenţa lor sunt date peste cap, sunt răvăşite tocmai datorită lipsei de măsură sau incapacităţii lor de a spune stop la un moment dat, e a se opri, de a cântări, de a avea puterea să spună NU la momentul potrivit, de a pune condiţiile necesare pentru ca acest sacrificiu să aibă la un moment dat o logică. Raţiunea de a fi, de a munci, de a exista, de a face aceste eforturi presupune un echilibru social, material, fizic, biologic, mental, spiritual, moral, juridic şi aşa mai departe.

Ei bine, toate aceste noţiuni intră acum într-un amalgam complex şi creează fiecare, în proporţii diferite, după o vârstă, după logica vieţii de fiecare zi un ansamblu de nemulţumiri. Toate se îngemănează şi toate îi arată nativului din Rac un adevăr foarte clar, acela că este momentul să îşi schimbe viaţa. Această precaritate interioară provine din faptul că pentru moment nu găsesc alternativă, pentru că nu au soluţii sau soluţiile sunt insignifiante, sunt insuficiente şi îi lasă reci.

În final cu ce sunt ei mai fericiţi dacă renunţând la toate aceste premize câştigă două-trei ore pe seară de libertate, de singurătate sau de intimitate.

E prea puţin, totuşi. De aceea, pentru moment, ei sunt doar supăraţi. Nu sunt şi suficient de motivaţi pentru a trece la acele fapte importante care să marcheze o ruptură definitivă de acel grup sau de acea perioadă de activitate când ei au fost alături de o secvenţă socială.

Cel mai bântuiţi sunt toţi cei care au intrat în politică şi care şi-au dat seama că funcţie nu au, rang nu au, putere nu au, bani nu au, au fost, cum se zice, în siajul altora, asta ca să vorbim elegant, pentru că, pe româneşte, cred că mulţi dintre nativii din zodia Racului îşi spun acum că au fost sluga lui cutare şi s-au lăsat manipulaţi de te-miri-cine.

Din acest punct de vedere crizele de identitate sunt crize de raportare la o scară de valori morală sau la un nivel de trai ori de existenţă şi inserţie socială pe care şi l-au dorit şi pe care, chiar dacă l-au atins, nu mai reprezintă acum nici suma, nici satisfacţia şi nici echilibrul lor de fiecare zi. Într-un astfel de context dialogul cu un nativ supărat pe viaţă este greu de menţinut la nişte cote raţionale.

De fiecare dată se va cădea în subiectivism şi în argumente care părăsesc teritoriul logicii şi echilibrului şi vorbesc despre nemulţumire, stres, tristeţe sau, uneori, chiar disperare. Pentru unele persoane, încă tinere, o soluţie ar fi să părăsească locul, să plece prin ţară sau dintr-un oraş, sau să părăsească un loc de muncă, sau să se îndepărteze într-un chip radical, total de acel tip de activitate pe care tocmai am conturat-o care le-a stârnit nemulţumirea. Dar firi conservatoare, tradiţionaliste, legate puternic de ţară, familie care trăiesc prin valorile trecutului, adică tradiţie, limbă, moştenire, religie, obiceiuri, este foarte greu să obţină prin această exilare sau prin această migraţie, prin această călătorie spre tărâmuri necunoscute o formulă de fericire.

Această săptămână este o săptămână pentru unii de chin, de forfotă, de alungarea prejudecăţilor, de debarasare, de tot felul de idei care au constituit la un moment dat şi un factor blocant sau înţepenit într-o rutină sau blocat într-un tip de reacţii şi au avut impresia că asta se cheamă viaţă şi stabilitate. Acum, iată, stabilitatea nu le aduce fericire.

Aceste senzaţii sunt acute, sunt precise, sunt pregnante, sunt subliniate de un context astral care va opera în continuare pentru ei. Să presupunem că sunt şi Raci fericiţi, să presupunem că sunt şi Raci care nu au astfel de trăiri, există nu neapărat excepţii, cât categorii de vârstă care prin semn de generaţie nu intră atât de repede sau atât de bine ori în totalitate în acest con mare de previziuni ale noastre pe care tocmai le-am rostit.

Şi atunci pentru cei care nu au probleme se poate spune că această perioadă este una care trebuie abordată cu prudenţă, pentru că dorinţa de a se afirma şi dorinţa de a activa alături de nişte persoane importante rămâne valabilă. Chiar dacă nu este trăită în varianta nemulţumirii şi a crizei, ci este trăită la nivelul dorinţei, aspiraţiei sau al nostalgiei ori chiar al setei de putere, tot reprezintă un factor care trebuie luat cu măsură, cu determinare, cu diplomaţie şi cu foarte multă circumspecţie.

Horoscop Urania Gemeni 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Gemenilor pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Gemeni:

Se mai schimbă câte ceva pe cerul astral al celor născuţi în semnul Gemenilor. Mai intai este vorba de un spor personal pe care îl obţin prin intermediul unor prieteni.
Primul aspect este cel al superficialităţii. Al doilea este legat de inconsecvenţă, de inconstanţă, de efemer. Multe lucruri se spun şi trec, multe lucruri se rostesc şi nu se pun în aplicare, multe lucruri sunt spuse şi de dragul de a nu sta oamenii liniştiţi. De ce să tacă dacă pot să complice viaţa cuiva şi atunci încep şi îl intoxică pe acela cu tot felul de idei, ipoteze, dar dacă şi cum ar fi dacă.


De aceea, nativii din semnul Gemenilor trebuie să se ţină destul de departe de tot felul de intenţii bune, care la un moment dat nu alcătuiesc un maximum de echilibru sau de siguranţă.

Poate că soluţia pe care le-o dă propria lor minte este mai bună, e un paradox, decât laolaltă mai multe sfaturi proaste sau care pleacă dintr-o relativă percepţie a realităţii înconjurătoare pentru cel născut în semnul Gemenilor. Se spune, de obicei, că media judecăţii de valoare a mai multor oameni reprezintă o formulă sigură, o reţetă categorică în a ne apropia de adevăr şi că ori de câte ori calculăm şi estimăm o realitate doar după capul nostru subiectivismul şi interesul personal sunt de natură să ne îndepărteze de adevăr şi să ne apropie de eroare, de confuzie sau poate chiar de autoiluzionare, ca să nu zicem chiar minciună.

De data aceasta nu este adevărat, aşa încât pentru nativii din semnul Gemenilor mai bună este raţiunea lor. Cu precizarea că trebuie, totuşi, să aibă răbdare, să ia în calcul şi detaliile.

De obicei pentru Gemeni detaliile sunt superflue şi, cu siguranţă, că acesta este unul dintre motivele pentru care nu o dată în viaţă mai şi greşesc. Săptămâna le aduce destul de multe bucurii sau ipostaze care pot să îi ungă la inimă, să fie lăudaţi, preţuiţi, să fie remarcaţi, să fie acceptaţi, să fie votaţi, să fie aplaudaţi, depinde de felul în care se manifestă din punct de vedere social sau profesional. Este un moment bun pe 1 şi 2 martie pentru aceşti nativi şi pentru a face o impresie excelentă din punct de vedere fizic.

Femeile, în special, vor arăta bine, vor fi atrăgătoare, cochete, vesele, cuceritoare. Bărbaţii vor fi alunecoşi şi vor fi plăcuţi, vor fi agreabili, dar, atenţie, vor fi destul de versatili şi interesaţi mai mult să facă impresie bună decât o impresie adevărată. Zilele de 2 şi 3 martie se pot asocia cu preocupări financiare şi mai ales cu preocupări legate de investiţii şi buget al familiei.

Pentru aceşti nativi ziua de 3 martie poate să mai aducă nişte probleme stresante, enervante, chinuitoare sau delicate care nu este obligatoriu să aibă legătură cu banii, dar obligatoriu are legătură cu familia. Unii dintre nativi pot să intre în posesia unor informaţii neplăcute legate de unii membri de familie, să afle că aceeia trec prin momente grele pentru că sunt bolnavi, să afle că au făcut un lucru grav care le poate atrage o sancţiune sau o pedeapsă. Există un risc care se asociază cu viaţa de familie, cu rudele, cu participarea fie afectivă, fie fizică, concretă, faţă de cauza acelora, să pună umărul şi să-i ajute.

Chiar dacă discuţiile sunt inutile, totuşi cei născuţi în semnul Gemenilor vor avea tentaţia să ţină o predică, să ţină un discurs, să-şi dea cu părerea, să vorbească mult, să facă din toată această secvenţă de viaţă familială stringentă un moment esenţial pentru a se remarca, lucru, în sfârşit, mai puţin indicat. Este clar că acei membri de familie care sunt în necaz numai de un perdaf nu au chef în aceste momente. Tot ziua de 3 martie este de natură să le pună aceloraşi nativi în prim-plan, de data aceasta în prim-planul vieţii lor intime personale, pe tapet o chestiune care nu poate fi rezolvată foarte uşor.

Sentimente interzise sau sentimente amânate ori sentimente care se risipesc pe fondul unor blocaje afective, ceva le spune că relaţia nu mai merge, dar nu pot să rostească ei foarte exact de ce, nu pot să identifice este un halou, o impresie, o chestiune de feeling. Pe de altă parte şi întreaga lor viaţă destul de complicată este de natură să îi tot pună pe drumuri, să îi oblige să îşi piardă timpul cu propria lor viaţă sau cu viaţa altora.

De aici o iritare, o lipsă de chef, de viaţă personală. Mai ales cei tineri nu mai vor să se întâlnească cu prietenul sau prietena. Au sentimentul că fiecare întâlnire se transformă într-o încercare, într-o confruntare fără sfârşit şi nu mai au chef de astfel de ipostaze, având deja, cum spuneam, destul de multe provocări în preajmă. Au nevoia de independenţă, simt nevoia de libertate, au o acută percepţie cu privire la mediu şi prieteni şi percepţia este una neplăcută. Se simt spionaţi, tracasaţi, certaţi şi provocaţi să facă ceea ce nu doresc.

Este adevărat că existenţa lor acum în aceste momente trece printr-o aşezare astrală care nu este tocmai simplă. Sensurile vieţii sunt pe Gemeni şi Săgetător, iar Soarele cu Marte se află pe 3 martie la o opoziţie la grad perfect. Un Soare în Peşti destul de slab şi de moleşit, şi de adormit, şi de neputincios, şi un Marte în Fecioară care îi pune pe jăratec, care îi chinuie şi care prin retrogradare ne indică nouă faptul că la un moment dat această etapă se va termina, dar se va termina târziu în aprilie.

Aşadar, este momentul, cunoscând toate aceste premize astrale, să îşi construiască o săptămână cât mai liniştită, cât mai aerisită şi cât mai debarasată de prejudecăţi ori de preocupări inutile.



Horoscop Urania Taur 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Taurului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Taur:

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului răstimpul de trei zile cuprins între 27 şi 29 februarie este mai dinamic datorită tranzitului prin semnul lor zodiacal care va nuanţa multe din trăirile şi reacţiile lor. Pe de altă parte există în ansamblu pe harta lor astrală destul de mult echilibru, uneori chiar accente motivate de bucurie, de satisfacţie, de speranţă, de încredere sau de constatare lucidă a unor demersuri care au reuşit, a unor gesturi care se dovedesc a fi fost inspirate prin roadele pe care le produc acum. Harta ceruluipt nativii din semnul Taurului nu este săptămâna viitoare una complicată sau tensionată.
Sunt, este adevărat, câteva accente, dar spunem accente şi nu mari determinări. Pe de altă parte, ca orice accent el acţionează pe un răstimp redus, restrâns la câteva ore, nicidecum la mai multe zile sau săptămâni ori luni. De aceea, toate aceste momente de disfuncţie, fie socială, profesională sau la nivelul relaţiilor parteneriale este de natură să dureze puţin şi să nu creeze efecte importante.

Începând cu ziua de 2 martie pentru cei care s-au născut în zodia Taurului începe o perioadă destul de nostimă, de agreabilă, de discuţii care se poartă în taină, în secret. Şuşotesc, şoptesc, primesc informaţii, li se transmit discret tot felul de mesaje. Aceasta este partea bună.

Există şi o parte uşor critică sau labilă, sau vulnerabilă, şi anume faptul că, la rândul lor, fără să ştie, evident, sunt comentaţi, bârfiţi, analizaţi, disecaţi, dar acestea sunt nişte lucruri obişnuite, fac parte, să zicem, din farmecul vieţii sau din nemulţumirile mărunte ale vieţii de fiecare zi, aşa încât nu este cazul nici să se îngrijoreze şi nici să le pună la inimă. Ziua de 3 martie este ca pentru toată lumea şi pentru aceştia încărcată de nişte răscoliri care, fireşte, nu le vor aduce prea multă bucurie. Se creează o indispoziţie, o relaţie stresantă sau se produce o răceală, o îndepărtare între ei şi nişte prieteni sau un grup faţă de care ei au manifestat mult interes, ataşament, abnegaţie, fidelitate, încredere, cu care au fost solidari sau pentru care au crezut.

Acum o serie de elemente care se produc în viaţa acelui grup ori în direcţia pe care o capătă, unitatea şi coeziunea de acţiune a acelui colectiv începe să îi nemulţumească. Se distanţează, se desolidarizează sau, pur şi simplu, încep să observe lucruri care îi pun pe gânduri.

La un moment dat vor hotărî dacă merită să mai rămână alături de aceeia. Pildele sunt multe, sunt numeroase. Atenţie! Chiar dacă pentru moment sesizează într-o zi un aspect, în altă zi alt aspect, totuşi, la un loc, sunt mai multe mesaje, mai multe semnale decât percep sau decât au timpul şi răbdarea necesară pentru a le analiza pe toate. Din fericire, aceste semnale pot să fie recuperate printr-o reeditare, printr-o rememorare şi o analiză atentă a unor întâmplări de viaţă. S-au întâlnit, au discutat, au primit un mesaj şi aşa mai departe.

Punând cap la cap vor constata că la un moment dat toate acele demersuri îşi au explicaţia într-o direcţie, într-un interes comun care nu mai este şi interesul celui născut în zodia Taurului. S-ar putea ca ziua de 3 martie să fie o astfel de zi tranşantă ori s-ar putea să fie doar o zi de mare dezamăgire şi de dorinţă profundă de lepădare de acest grup colectiv sau de aceşti prieteni. Pentru unii dintre părinţi aceeaşi zi de 3 martie poate să le aducă nemulţumiri în relaţia cu unul sau cu cei doi-trei copii pe care îi au.

Fie singura odraslă face tot felul de trăsnăi, fie, la un loc, copiii încep să se poarte într-un fel care îi nemulţumeşte pe părinţi. Aceeia au logica lor, a adolescenţilor sau chiar a unei vârste mai mici, sunt foarte uniţi între ei şi încep să se alcătuiască într-un mic grup de comando care terorizează familia.

Chiar dacă nu se ajunge la conflicte majore, totuşi relaţiile sunt complicate între părinţi şi copii şi se poate spune că acest segment, chiar dacă nu se manifestă săptămâna aceasta, se va manifesta întrucâtva săptămâna viitoare sau se va concretiza ori se va acutiza. Sunt nuanţe, sunt trepte, sunt ipostaze care pot să evolueze în funcţie de natura relaţiilor din familie şi de vârsta copiilor. Ziua de 3 martie se poate asocia în planul sănătăţii cu un moment prost. Pot avea insomnie, dureri de cap, stres, iritare, nervozitate extremă sau chiar nelinişte nemotivată. Cert este că bruma de echilibru pe care o realizaseră întreaga săptămână se dă peste cap.

O a doua semnificaţie este legată de locul de muncă, unde o intrigă feminină sau o persoană feminină poate să schimbe natura relaţiilor colegiale sau de subordonare ori de coordonare de aşa natură încât să iasă un pui de conflict.

Horoscop Urania Berbec 26 Februarie 3 Martie 2012
Horoscopul Urania zodia Berbecului pentru saptamana astrala cuprinsa intre 26 Februarie 3 Martie 2012.

Horoscop Urania Zodia Berbec:

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului săptămâna viitoare începe să devină interesantă abia după 2 martie, când Mercur intră în semnul lor zodiacal şi îi transformă în nişte persoane vorbăreţe, incisive, comunicative şi destul de febrile. Vor să facă multe lucruri, vor să fie prezenţi în tot felul de situaţii, vor să se implice în activităţi care nu întotdeauna îi privesc.
Este un activism până la un punct util, de la un punct încolo este hiperactivism. Semnul lor zodiacal nu putem spune că este încărcat cu planete, dar nu este nici golaş. Sunt, totuşi, trei posturi, mai ales la sfârşitul săptămânii, care încep să dea o dinamică specială acestui traseu, dar şi acestei perioade. În schimb au în spatele lor o artilerie destul de grea. Le aduce tot felul de gânduri complicate, de idei confuze, de amestecuri între dorinţe, sentimente, putinţe şi limitări.

O serie de lecţii de viaţă nu sunt foarte bine înţelese. Sunt, pur şi simplu, ocolite toate ipostazele din care ei ar putea trage o concluzie eficientă. Parcă nu ar vrea să înveţe, parcă nu ar vrea să audă, parcă nu ar vrea să înţeleagă, ceva se petrece cu ei la nivelul percepţiei directe, dar şi la nivelul asimilării interioare. Chiar dacă ei înţeleg, cum este şi firesc, un discurs verbal, un conţinut exprimat explicit şi simplu, nefiind vorba de nu ştiu ce cunoştiinţe de ştiinţă sau de matematică ori de medicină complicată.

Lucruri banale, obişnuite, le aud, le văd, le înţeleg, totuşi ceea ce se petrece la nivelul mentalului este greu de estimat. Parcă nu ar fi atenţi, parcă au auzit până la jumătate, parcă o mare parte din vorbe sau din fapte, sau din idei au fost uitate, de aici răstălmăciri, completări subiective şi încercări de conturare a unui răspuns pe un fond şubred. Destul de multe gânduri, dar toate sunt fugare, alunecoase, inconsistente şi nimic din ceea ce îi este pentru ei un element concret nu se stabilizează.

Toate gândurile fug, o iau razna. Visele sunt la propriu bogate în tot felul de ipostaze, dar este vorba de vise obositoare, de vise care îi fac să se trezească dimineaţa ca şi cum au participat peste noapte la o bătălie. Uneori chiar îşi spun “Mai bine nu adormeam, mai bine stăteam şi citeam sau mă uitam la televizor şi erama cum mai odihnit”. Această stare de epuizare în condiţii în care organismul depăşeşte momentul de veghe reprezintă pentru ei o reală încercare. De acum încolo multe vor fi momentele când corpul lor va trebui să facă faţă unor stări de torpoare.

Dar, această săptămână este una dintre cele mai puternice, aş spune la nivelul întregului an, pentru că acum Soarele, prin toate aspectele pe care le face în tranzitul lui prin zodia Peştilor, nu face decât să răscolească amintiri care nu convin, să cheme în prim-planul atenţiei lor, chiar dacă nu îşi doresc, tot felul de sectoare de viaţă şi activitate pe care mai de grabă ar fi vrut să le uite şi să nu le mai fixeze prin reeditare atât de bine în conştiinţa lor sau subconştientul lor. Cea mai complicată zi la acest capitol este 3 şi ulterior 4 martie pentru că aici se petrec o serie de disensiuni între trup şi suflet, între materie şi spirit, între real şi ireal, între vis şi realitate.

Pentru aceşti nativi săptămâna care vine se asociază şi cu griji, preocupări, nemulţumiri, stres sau conflicte mocnite la locul de muncă. Este foarte greu de precizat în acest moment de unde provin toate aceste conflicte şi stări nemulţumitoare. Poate fi vorba de o competiţie nedreaptă, de provocări, de insinuări, de puneri în vină, de conflicte cu o motivaţie sau cu un punct de plecare nesemnificativ care evoluează aberant. Poate să fie vorba de şicane, de orgolii mărunte, dar şi de orgolii, să spunem, până la un punct justificate, de vanităţi gratuite, dar şi de mândrie rănită, de situaţii umilitoare care cer neapărat o rezolvare rapidă, eficientă şi vizibilă.

Nu întotdeauna însă Berbecii vor fi la înălţime. Guvernatorul lor se află într-o poziţie stingheră. Nu îi ajută. Dimpotrivă, îi temperează sau, poate că temperanţa încă nu ar fi un lucru rău, îi inhibă, îi opreşte exact cu un pas înainte să treacă la acţiune. Se gândesc, se perpelesc, se pregătesc să ia atitudine, să pună lucrurile la punct şi în ultima clipă renunţă, ezită, se tem sau îşi fac calculul că ar fi mai bine să aştepte. De aici victoria celor care creează un câmp negativ în jurul unui Berbec prin atacuri, comentarii, bârfe, insinuări, situaţii neplăcute, conflicte care se ţin lanţ, atacuri nemotivate sau chiar tentative de destabilizare a aceluia dintr-un loc de muncă, dintr-o funcţie sau dintr-o responsabilitate.

Aceeaşi zi de 3 martie aduce conflicte şi opoziţii majore între persoana nativului din Berbec şi restul, ceilalţi, grupul în care se integrează la un moment dat. Este o zi conflictuală, este o zi complicată, amestecată, nu aş spune că este încărcată de surprize, ci este surprinzătoare intensitatea sau reacţia unora dintre dialogurile pe care le poartă acest nativ. Se pleacă de la o înţelegere, se pleacă de la cooperare, se pleacă de la normalitate şi se ajunge absolut anapoda şi inexplicabil într-o vâlvătaie şi într-un conflict care se alimentează parcă singur de la sine. Sporeşte într-un fel care nu are o altă explicaţie decât această poziţie astrală vulnerabilă.

În sfârşit, ultimul lucru care trebuie luat în calcul pentru ziua de 3 şi 4 martie este factorul sănătate. Pe un astfel de context este de presupus că din punct de vedere al echilibrului interior Berbecii vor fi destabilizaţi, vor fi nervoşi, crispaţi, iritaţi şi vor reuşi să împrăştie starea lor de stres interior celor cu care lucrează sau familiei în care se integrează. Sunt momente în care organismul poate la un moment dat să reacţioneze disproporţionat şi celebra furie a Berbecului să se manifeste acum în toată splendoarea.

Mânia şi revolta lor interioară, care se reflectă în chip organic asupra trupului, provine de la faptul că au sentimentul că toată lumea e împotriva lor, că totul şi toate s-au unit ca să le creeze şicane, să le pună piedici, să îi întârzie şi să le complice existenţa. Din păcate această senzaţie nu este întotdeauna nejustificată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu